Huurders Rentree enthousiast over verduurzaming 216 woningen in Rivierenwijk

Een duurzame Rivierenwijk, klaar voor de toekomst! Om daarvoor te zorgen verzwaart Enexis het stroomnet zodat iedereen die dat wil zonnepanelen op het dak kan leggen. De gemeente helpt woningeigenaren met verduurzamen. En woningcorporatie Rentree zorgt voor de Grote Aanpak en verduurzaming van 216 huurwoningen.

Als een woningcorporatie energiebesparende maatregelen wil treffen, dan moet een meerderheid van de huurders het daarmee eens zijn. In de Rivierenwijk zei 95% van de huurders ‘JA’ tegen het plan van Rentree om de woningen op te knappen en energiezuinig te maken. Dat betekent dat de werkzaamheden definitief doorgaan.

Van een gemiddeld energielabel E naar A

Michiel Groothedde is blij met zoveel draagvlak. “Een Grote Aanpak als deze is best ingrijpend. Naast isolerende werkzaamheden worden in veel huizen ook de keuken, badkamer en het toilet vernieuwd. Daarmee zet je een huis wel even op z’n kop, ja. Gelukkig zien verreweg de meeste huurders de werkzaamheden wel zitten. Het is even doorbijten, maar daarna heb je een duurzamer en comfortabeler huis.”

De huurwoningen die nu een gemiddeld energielabel E hebben, krijgen door de energiebesparende maatregelen, straks een energielabel A. En huurders die dat willen kunnen zonnepanelen op het dak laten leggen. Daarmee is de duurzame Rivierenwijk weer een stapje dichterbij.

Samen met Salverda, Instain en Wolters

Vorige week tekende Rentree de overeenkomst met aannemers Salverda, Instain en Wolters. Zij voeren de werkzaamheden aan de huurwoningen uit. De Grote Aanpak start in april en wordt straat voor straat uitgevoerd. De aanpak duurt ongeveer anderhalf jaar.

Ook voor particuliere woningeigenaren

Verspreid door de buurt zijn er ook koopwoningen. De eigenaren kunnen – als zij dat willen - meedoen met de werkzaamheden. De gemeente kan helpen met advies, bijvoorbeeld door de inzet van een gratis energiecoach die alles weet over besparende maatregelen en subsidies voor verduurzamen.