Duizenden Deventenaren doen mee met energie bespaar- en opwekacties

Ruim 3000 Deventer huishoudens hebben de afgelopen maanden maatregelen genomen om energie te besparen en zelf op te wekken. Zij doen mee aan weggeef- en kortingsacties van de gemeente voor woningeigenaren. Daarvoor heeft de gemeente € 810.000 subsidie gekregen van het Rijk uit de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE).

Huiseigenaren kunnen een gratis actiepakket ter waarde van € 24 bestellen met producten als een brievenbusborstel, radiatorfolie, een ledlamp en zelfklevende tochtstrips. Sinds april hebben al bijna 1500 huishoudens de cadeaubon voor hun eigen pakket aangevraagd. In totaal zijn er 3000 cadeaubonnen beschikbaar.

Gezamenlijke inkoop

Vanaf juni hebben al zo’n 350 woningeigenaren in het oostelijk deel van Deventer (Schalkhaar, Colmschate, Vijfhoek, Okkenbroek en Bathmen) zich ingeschreven voor de collectieve inkoop van bodem-, vloer- en spouwmuurisolatie voor hun huis. Deze actie duurt tot eind 2020. Later dit jaar komt het westelijk deel van Deventer aan de beurt (Binnenstad en de Hoven, Zandweerd, Borgele en Platvoet, Keizerslanden, Voorstad, Rivierenwijk, Diepenveen incl. buitengebied en industrieterrein).

Begin september startte de actie voor de gezamenlijke inkoop en installatie van zonnepanelen voor woningeigenaren in Deventer-West. De actie voor dit deel van Deventer loopt tot 6 november. In 2 weken tijd hebben al 400 huishoudens zich ingeschreven. Later dit jaar komt het oostelijk deel van Deventer aan de beurt.

Webinars zonnepanelen en woning-isoleeractie

Voor iedereen die het heeft gemist of het nog eens wil zien:

Duurzaamheidscentrum en meer

Honderden, zo niet duizenden Deventenaren bezochten al het Duurzaamheidscentrum in de stadsetalage van het stadhuis voor informatie over energie besparen en opwekken en andere duurzame maatregelen. Tientallen huiseigenaren hebben een advies gehad van een energiecoach, deelgenomen aan een buurt- of energyparty of gebruik gemaakt van de € 100 kortingsacties op een energiescan, het slim afstellen van hun cv of de aanschaf van een infrarood verwarmingspaneel.

Doe mee!

De gemeente Deventer werkt samen met het Regionaal Energieloket. Bestellen van het actiepakket en deelname aan de collectieve inkoop van zonnepanelen en woningisolatie kan makkelijk op de website van het Regionaal Energieloket.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaamheid. Volg Deventer Stroomt op TwitterFacebook en LinkedIn.