Duurzaamheidscentrum Deventer kandidaat voor succesvolste Overijsselse energie-initiatief 2020

Tijdens het Kennisfestival Lokale Energie Overijssel op 13 februari wordt bekend gemaakt wie de Energy Pitch 2020 heeft gewonnen voor het succesvolste Overijsselse energie-initiatief. Het Duurzaamheidscentrum Deventer is 1 van de 3 kanshebbers.

Het duurzaamheidscentrum in de stadsetalage van het stadhuis van Deventer gaat op 8 februari 2020 open. In het centrum kunnen bewoners en bedrijven terecht voor advies en informatie over energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie (afval als grondstof), biodiversiteit, eten en duurzame mobiliteit.

Inrichting

Er wordt nu nog hard gewerkt aan de inrichting van het Duurzaamheidscentrum. In het centrum komen tastbare voorbeelden en materialen. Naast de vaste exposities komen er ook wisselende tentoonstellingen. Scholieren kunnen er terecht voor werkstukken over duurzaamheid of om resultaten te presenteren. Er is ruimte voor lezingen, debatten en cursussen.

Coproductie

De Deventer Energie Coöperatie en natuur- en milieucentrum De Ulebelt zorgen samen voor de inrichting en de bemensing van het duurzaamheidscentrum. Tijdens het festival in het regiokantoor van Enexis presenteren de 3 kanshebbers ’s middags hun initiatieven. ’s Avonds wordt de winnaar bekendgemaakt.

Energy Pitch

De Energy Pitch wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met het programma Nieuwe Energie Overijssel en Enpuls. Voor de pitches worden door RTV Oost vooraf korte reportages gemaakt waarin de 3 kanshebbers zich kunnen presenteren.

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rond duurzaamheid. Volg Deventer Stroomt op TwitterFacebook en LinkedIn.