CV slim afstellen met korting

Wil je een flink lager energieverbruik en meer wooncomfort? Met een goed ingestelde cv-installatie valt veel te winnen.

In de meeste woningen is de cv-installatie (nog) niet optimaal ingesteld. En dat is jammer. Een betere doorstroming van het water in de radiatoren zorgt voor een betere warmteverdeling tussen de radiatoren en verbetert de warmteafgifte. Je gasverbruik kan daarmee met 10% tot soms wel 20% dalen.

Waterzijdig inregelen

Slim instellen van de radiatoren heet 'waterzijdig inregelen'. Als je CV-installatie goed is ingesteld, dan stroomt door alle radiatoren precies de hoeveelheid warm water die nodig is om elke ruimte optimaal te verwarmen.

Heb je in huis niet meer dan 10 radiatoren en zijn deze ook direct geschikt om in te regelen, dan zijn de kosten normaal zo’n € 360 (€ 25 per stuk voor elke radiator meer). Moeten kranen (en thermostaatknoppen) vervangen worden, dan zijn de kosten hoger. Je krijgt natuurlijk eerst een prijsopgave.

€ 100 korting

Als woningeigenaar in Deventer krijg je € 100 korting op het waterzijdig inregelen van je CV-installatie. Dan blijft er voor jou nog € 260 over. Die investering heb je, afhankelijk van de grote van je huis, in 2-3 stookseizoenen weer terugverdiend. Van een aangenamer, warm huis profiteer je natuurlijk gelijk al.

Dat inregelen wordt uitgevoerd door medewerkers van Mulder Installatietechniek.